Ως εξαιρετικά προκλητικές κρίνει το ΚΚΕ τις δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές και τις πιθανές εμπρηστικές ενέργειες που τις προκάλεσαν. «Δεν έχουμε δικαίωμα να αμφισβητήσουμε την αιτία των πυρκαγιών αλλά ο Υπουργός και ολόκληρη η κυβέρνηση πάνε να αποκρύψουν ένα γεγονός που βεβαίως ευθύνες φέρνουν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις», σημειώνει το ΚΚΕ.

 

«Ήδη από τις αρχές Ιουλίου η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Χίου και στις αρχές Αυγούστου ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης του ΚΚΕ ο Στρατής Κόρακας είχαν καταγγείλει ότι στο νησί είναι ανύπαρκτες οι υποδομές πυροπροστασίας και πυρασφάλειας», προσθέτει ο Περισσός, αποδίδοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για την καταστροφική πυρκαγιά στη Χίο.

 

Μάλιστα, το κομμουνιστικό κόμμα διαπιστώνει, πέρα από τα κενά και τις ελλείψεις, εσφαλμένους σχεδιασμούς από μέρους του υπουργείου και των αρμόδιων αρχών. Όπως παρατηρεί, «τα στελέχη υψηλής ασφαλείας που έστειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και οι δυνάμεις οι εξωτερικές αποδείχτηκαν ανωφελείς για το νησί μιας και δεν έχουν την εικόνα των δυνατοτήτων, δεν ξέρουν καθόλου το χώρο».

TAGS