Το στοίχημα είναι η Ελλάδα να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη των εταίρων της, προκειμένου να θέσει σε επόμενο στάδιο το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου, έτσι ώστε το πρόγραμμα να μπορέσει να καταστεί βιώσιμο, επεσήμανε σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι τα μέτρα που εξετάζονται είναι επώδυνα ωστόσο υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε σε ένα οριακό σημείο και κάλεσε όλους τους βουλευτές «να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια που μοιάζει ως τελευταία ευκαιρία για τη χώρα». Δεν είναι ζήτημα προσωπικής πολιτικής επιβίωσης, το ζήτημα είναι η επιβίωση της χώρας, τόνισε.


Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι είναι «συνεπής στην ανευθυνότητα με την οποία πολιτεύεται» ενώ έκανε λόγο για «λογική της μπλόφας» όσον αφορά στο «χαρτί της χρεοκοπίας ως απειλή προς τους εταίρους».
Σε περίπτωση χρεοκοπίας, σημείωσε, δεν υπάρχει περίπτωση να ζούμε καλύτερα σε μια Ελλάδα η οποία δεν έχει καν τροφική αυτάρκεια. «Είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε σκηνές με δελτία αγοράς κρέατος, με ουρές για να πάρει κανείς κρέας;», πρόσθεσε.