Ο «σκόπελος» της εφεδρείας μπορεί να ξεπεραστεί μέσω της διαδικασίας των ωριμάνσεων εκτίμησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ανδρέας Παπαδόπουλος.
«Το σχέδιο της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης, το οποίο προχωρά με γοργούς ρυθμούς για τη διαδικασία των ωριμάνσεων, δηλαδή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, μπορεί να αντικαταστήσει το ζήτημα της εφεδρείας», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, δείχνοντας ότι με αυτό τον τρόπο μπορούν να ξεπεραστούν οι διαφωνίες που έχει εκφράσει το κόμμα του για το θέμα της εφεδρείας.

Ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση: «Πρέπει να κλείσουν, να συγχωνευτούν οργανισμοί και να προχωρήσει η διαδικασία της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να στείλουμε ένα μήνυμα στους εταίρους μας ότι κάτι προχωράει σε αυτή τη χώρα…».

Όσον αφορά εξάλλου τα ειδικά μισθολόγια, εκτίμησε πως για το 2012 δεν θα υπάρξουν περικοπές, χωρίς να υπάρχει όμως δέσμευση από το υπουργείο Οικονομικών για τα επόμενα χρόνια. «Η δέσμευση που υπάρχει από το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι τουλάχιστον για φέτος, δεν θα υπάρχει καμία μείωση», ανέφερε, ειδικά για τους ένστολους.
TAGS