"Δεν έχουμε καμία αντίρρηση να ανταγωνιστούμε με τον κ. Παπανδρέου τόσο στον πατριωτισμό όσο και στο συντεχνιασμό", δήλωσε σήμερα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά την επίσκεψή της στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε ότι ότι για τον κ. Παπανδρέου "πατριωτισμός είναι ο ελληνικός λαός να σκύψει το κεφάλι, να δώσει και ολόκληρο αν είναι δυνατόν το μισθό του, για να εξοφλήσουν τους Γερμανούς, τους Γάλλους τραπεζίτες και τους υπόλοιπους. Για τον πρωθυπουργό πατριωτισμός είναι να δουλεύει κανείς με 500 ευρώ το μήνα. Πατριωτισμός είναι να έχει απούλητα ο αγρότης τα προϊόντα και το μικρομάγαζο να έχει αναδουλειά".

Όσον αφορά τις συντεχνίες, υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα "εμείς είμαστε περήφανοι που υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των εργατοϋπαλλήλων, της φτωχής αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων" και πρόσθεσε ότι η θέση αυτή δεν έχει καμία σχέση με το συντεχνιασμό.

Για συντεχνίες, είπε η ΓΓ του ΚΚΕ, ο κ. Παπανδρέου κατηγορεί αυτούς που δεν θέλουν να χάσουν τα τελευταία ίχνη των κατακτήσεων και θέλουν να έχουν δικαίωμα να ζήσουν καλύτερα.

Αναφερόμενη στο θέμα της περαίωσης η κ. Παπαρήγα ζήτησε από την κυβέρνηση να την πάρει πίσω και σημείωσε ότι "είναι ντροπή να εκμεταλλεύεστε έτσι τους ανθρώπους με τα μικρομάγαζα και να φτάνετε να στέλνετε περαίωση και στους μισθωτούς που δουλεύουν με τα μπλοκάκια. Τέρμα οι ελιγμοί, εδώ και τώρα πάρτε την πίσω".