Στα ύψη ανέβηκε το θερμόμετρο κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς, με αφορμή τη στήριξη του κόμματος στα μέτρα των 13,5 δισ. ευρώ που πρόκειται να ληφθούν. Οι επερχόμενες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, ήταν η κυριότερη εστία αντιπαράθεσης.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σημείωσε ότι βασικός στόχος είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ με το μικρότερο δυνατό κόστος, ενώ τάχθηκε εκ νέου κατά της εφαρμογής της εφεδρείας στο Δημόσιο.

Ο κ. Κουβέλης ενημέρωσε τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ότι δεν έχει λάβει ακόμη από το οικονομικό επιτελείο το κείμενο με τα τελικά μέτρα που εισηγείται, για το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ.

Ο βουλευτής του κόμματος Οδυσσέας Βουδούρης από τη μεριά του διένειμε προς τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ επιστολή στην οποία σημειώνεται ότι η κυβερνητική προγραμματική συμφωνία δεν τηρείται, κάνοντας αναφορά
στα ζητήματα της εφεδρείας και των νέων μειώσεων σε συντάξεις και μισθούς.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης ο οποίος απουσίασε από τη συνεδρίαση, ωστόσο σε γραπτή του δήλωση που εξέδωσε η ιστοσελίδα Cretalive εξέφρασε ανοιχτά τη διαφωνία του στις νέες περικοπές.

Στη δήλωσή του ο κ. Μιχελογιαννάκης αναφέρει:

«Η προγραμματική συμφωνία, η τήρηση της οποίας είναι συμβόλαιο, μιλούσε για το πακέτο των 11,5 δισ., τα οποία θεωρούντο έξοδα. Το επιχείρημα καλόπιστων και τρόικας ήταν «αφήστε τα έσοδα εφόσον δεν έχετε αποδείξει ότι είστε ικανοί να τα εισπράξετε».

«Η αλλαγή πλεύσης προσθέτοντας 2,5 δισ. στα 11,5 δισ. ευρώ, αλλάζει όλη την προηγούμενη φιλοσοφία. Δηλαδή, είμαστε ικανοί, μόνο για περικοπή εξόδων και όχι είσπραξη εσόδων, αλλά όταν τα έξοδα δεν φτάνουν, βαφτίζουμε τα έσοδα, έξοδα και όλα καλά».

TAGS