Εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλήη τροπολογία που ρυθμίζει τα χρέη των προβληματικών ΠΑΕ.
Ενώ αύριο είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις 8 «προβληματικές» ΠΑΕ, εντούτοις με αιφνιδιαστικό τρόπο αποφασίστηκε να κατατεθεί το νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει τα χρέη των συγκεκριμένων εταιρειών προς το Δημόσιο.

Το κοινοβούλιο «ανοίγει» επίσημα την ερχόμενη Τρίτη, οπότε την ημέρα εκείνη αναμένεται να ψηφιστεί ο νέος νόμος για την ευνοϊκή ρύθμιση των ΠΑΕ που οφείλουν χρήματα στο ελληνικό δημόσιο. Αξίζει να επισημανθεί ότι η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που θα έδινε λύση στις ΠΑΕ που αντιμετώπιζαν το πρόβλημα με την ασφαλιστική και φορολογική τους ενημερότητα δεν είχε ψηφιστεί πριν κλείσει η Βουλή για το καλοκαίρι.

Γεγονός που όπως γίνεται αντιληπτό δημιούργησε τεράστιο «πονοκέφαλο» στις ομάδες που αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς το ελληνικό δημόσιο.Η εξέλιξη αυτή αλλάζει τα πράγματα ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της ΕΕΑ. Οι 8 ΠΑΕ που δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα κι έχουν διορία μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής (12:00) να προσκομίσουν στην επιτροπή τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να μπορέσουν να λάβουν μέρος στη Σούπερ Λίγκα που ξεκινάει το Σαββατοκύριακο, θα μπορούν πλέον να ελπίζουν σε εξασφάλιση του πιστοποιητικού μέσω της υπαγωγής τους στη νέα ρύθμιση.