Τη συγκρότηση επιτροπής η οποία θα εξετάσει τα «πόθεν έσχες» των κοινοβουλευτικών που διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, καθώς και των συζύγων και τέκνων τους, από το 1974 μέχρι το 2012 ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.


Την Νέα Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει στην Επιτροπή ο Θ. Μπούρας, τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δ. Παπαδημούλης, το ΠΑΣΟΚ ο Γ. Μανιάτης, τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Κ. Γιοβανόπουλος, την Χρυσή Αυγή ο Α. Γρέγος, την Δημοκρατική Αριστερά ο Δ. Αναγνωστάκης και το ΚΚΕ ο Σ. Χαλβατζής.

Στην επιτροπή θα κληθούν να μετάσχουν, ο αντιπρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Γιώργος Γιαγλής και ο Θεόδωρος Φορτσάκης, πρόεδρος του τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τέλος, στην Επιτροπή θα μετέχουν η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας, Αγγελική Θεοφιλοπούλου, η αρεοπαγίτης Δημητρούλα Υφαντή, και ο σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νικόλαος Μηλιώνης.

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, την πρόθεσή του να προβεί σε περαιτέρω περικοπές του προϋπολογισμού Βουλής.

Μάλιστα ο κ. Μεϊμαράκης, έχει ήδη ενημερώσει σχετικά και τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, ενώ στο ίδιο πλαίσιο, υπήρξε και συνεννόηση με τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως, Ν. Δένδια, προκειμένου να μειωθεί η αστυνομική δύναμη της Βουλής, «στο απολύτως αναγκαίο».