Ο πρωθυπουργός πηγαίνει να συναντήσει τους ευρωπαίους ηγέτες, Μέρκελ και Ολάντ χωρίς καμία πραγματική διάθεση διαπραγμάτευσης εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά μόνο ως μία προσπάθεια επικοινωνιακού εντυπωσιασμού, που δεν μπορεί να κρύψει τον επικίνδυνο και καταστροφικό χαρακτήρα του νέου πακέτου μέτρων, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. Για την συζήτηση περί επιμήκυνσης, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι εάν και εφόσον δοθεί, δεν πρόκειται να χαλαρώσει τη θηλιά του μνημονίου στον ελληνικό λαό, αφού στην ουσία συνιστά επιμήκυνση της πολιτικής της λιτότητας και της ύφεσης, με νέα αδιέξοδα μνημόνια τα οποία ισοπεδώνουν τους εργαζόμενους και τη χώρα.

Το συμπέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «η στρατηγική σύμπλευσης της κυβέρνησης με τον χρεοκοπημένο ευρωπαϊκό νεοφιλελευθερισμό της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της ακραίας λιτότητας, που αποδομεί την Ευρώπη και διαλύει τα δικαιώματα των εργαζομένων της, συνιστά έγκλημα εις βάρος της χώρας».

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, παρομοίωσε τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Ιανό, αφού από τη μια καταγγέλλει την κυβέρνηση για τις επαφές του πρωθυπουργού και από την άλλη εκλιπαρεί για μια συνάντηση με κορυφαίους ευρωπαίους αξιωματούχους.

«Να ξέρουν πάντως ότι όσοι ποντάρουν στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, υπονομεύοντας τις προσπάθειές μας και αδιαφορώντας για τις θυσίες του Ελληνικού λαού, θα βρουν απέναντί τους, τους Έλληνες», υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.