«Ο πρωθυπουργός τα δίνει όλα και δεν παίρνει τίποτα. Κανείς δεν τον έχει εξουσιοδοτήσει για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του του Αντώνη Σαμαρά και της Άνγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντησή του στο Βερολίνο.
Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, από αυτή τη συνάντηση «τίποτα το νέο δεν προέκυψε, καθώς «μάταια ο ελληνικός λαός περίμενε να ακούσει κάτι που να θυμίζει την έννοια της επαναδιαπραγμάτευσης από τα χείλη του πρωθυπουργού».


«Αντ' αυτού», προστίθεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «επαναλήφθηκαν για άλλη μια φορά όρκοι πίστης στην απαρέγκλιτη εφαρμογή της αποτυχημένης και κοινωνικά καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, και ιδιαίτερα στην επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου της χώρας χάριν των δανειστών».


Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «η θρυλούμενη επιμήκυνση και επαναδιαπραγμάτευση πνίγηκαν στα «κύματα συμπάθειας» της κ. Μέρκελ προς τον "δοκιμαζόμενο" ελληνικό λαό, αλλά και την αναμονή της Έκθεσης της Τρόικα. Ο κ. Σαμαράς, απλώς, δήλωσε "υπερήφανα και αξιόπιστα" την υποταγή του στη γερμανική ακαμψία που διαλύει μέσω των ακραίων αντικοινωνικών νεοφιλελευθέρων πολιτικών την Ελλάδα, αποδομώντας συνολικά και την Ευρώπη».