Ανυπαρξία βούλησης σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της «μαύρης» εργασίας καταλογίζει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο σχετικής επερώτησης του βουλευτή του κόμματος, Μιχάλη Κριτσωτάκη, στη Βουλή. «Στα συγκεκριμένα ερωτήματα του βουλευτή του κ. Κριτσωτάκη για το ποια μέτρα σχεδιάζει να πάρει η κυβέρνηση για να καταπολεμηθεί η ανασφάλιστη εργασία, ο υφυπουργός Εργασίας, κ. Παναγιωτόπουλος, δεν απάντησε», υποστηρίζεται από την αξιωματική αντιπολίτευση.

 

«Ακολουθώντας την τακτική του προϊσταμένου του υπουργού, κ. Βρούτση, ο υφυπουργός προσπάθησε να υπεκφύγει επαναλαμβάνοντας την απόφαση για το προσωρινό κλείσιμο δύο επιχειρήσεων. Επανέλαβε την διακήρυξη για προτεραιότητα στην καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας και προχώρησε στην θέση, που μόνο εξωγήινοι μπορούν να πιστέψουν, ότι το υπουργείο Εργασίας διακρίνεται για την υπερδραστηριότητά του στον τομέα αυτό», σημειώνει ο σχηματισμός της ριζοσπαστικής αριστεράς.

 

«Με επικοινωνιακά τρυκ δεν πρόκειται να λυθεί το σοβαρότατο και τεράστιο πρόβλημα της “μαύρης” εργασίας», υποστήριξε από την πλευρά του ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για όσα, ακόμη πιο επώδυνα, θα επιφέρει η υλοποίηση του Μνημονίου και η «απόλυτη απελευθέρωση της αγοράς εργασίας».