«Επιπλέον χρόνος σημαίνει γενικά και περισσότερα χρήματα και αυτό σημαίνει πολύ σύντομα ένα νέο πακέτο στήριξης», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στις πληροφορίες που θέλουν την Αθήνα να ζητεί περισσότερο χρόνο προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του προγράμματος λιτότητας. Μία μόλις ημέρα μετά τη συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ, ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Der Tagesspiegel» υποστηρίζει ότι «αυτός δεν θα ήταν ο ορθός τρόπος να επιλύσουμε το θεμελιώδες πρόβλημα της Ευρωζώνης».

Στο μεταξύ, μιλώντας στο Reuters, το ηγετικό στέλεχος του κεντροδεξιού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ, Αρμίν Λασέτ, υποστηρίζει πως το ερώτημα εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη έχει ευρύτερες επιπτώσεις, πέραν της οικονομικής αποτίμησης που ετοιμάζει η τρόικα.

«(Μια έξοδος) θα μπορούσε να οδηγήσει σε αστάθεια μια χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ. Η Ρωσία είναι έτοιμη με δισεκατομμύρια να βοηθήσει την Ελλάδα σε ένα τέτοιο σενάριο. Παίζονται πολλά περισσότερα από το ερώτημα αν η Ελλάδα ανταποκρίνεται στα κριτήρια (της διάσωσής της)», τόνισε.

Ο κ. Λασέτ επέκρινε μάλιστα τους πολιτικούς εντός του κεντρο-δεξιού συνασπισμού της Γερμανίας, συμπεριλαμβανομένου και του υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, που θέτουν δημοσίως την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.