Την αισιοδοξία του για αναστροφή του κλίματος υπέρ της χώρας μας στην Ευρώπη και ανάκτησης της αξιοπιστίας της, εξέφρασε από το Παρίσι σε δήλωσή του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Αντώνης Σαμαράς, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των επαφών του με Γιούνκερ, Μέρκελ και Ολάντ.
 

«Ολοκληρώθηκε ένα ταξίδι πολυσήμαντο, με τις επαφές μου με Γιούνκερ, Μέρκελ και Ολάντ, που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα δρώμενα και στην εξέλιξη της κρίσης. Συναντήσεις που ήταν καλά προετοιμασμένες και οι οποίες μας επέτρεψαν σιγά σιγά να ανατρέψουμε ένα κλίμα που υπήρχε σε βάρος του τόπου μας. Επαναλαμβάνω: σιγά σιγά, και το λέω αυτό διότι οι πάντες ζητούν αποδείξεις γι' αυτή την αλλαγή πορείας», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Δόθηκε ευκαιρία και προς τον διεθνή Τύπο, συνέχισε ο κ. Σαμαράς, «με τον οποίον ήρθα σε επαφή, να αποκτήσει μια πραγματική γνώση, ώστε να επέλθει και κάποια κατανόηση των προβλημάτων και να μπορέσει ο κόσμος που μας ακούει στο εξωτερικό, που ακούει για την Ελλάδα, να έχει μία καλύτερη δυνατότητα προσέγγισης από εκείνη που είχε μέχρι τώρα».

Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί, κατέληξε ο κ. Σαμαράς και επισήμανε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ , να παραμείνει στην Ευρωζώνη και «εμείς αυτήν τη μάχη δίνουμε, πέρα και πάνω από κόμματα και φωνές που ακούγονται. Εμείς αυτή τη μάχη θα συνεχίσουμε να τη δίνουμε, γιατί αυτό απαιτεί σήμερα η πατρίδα μας και αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε».


Με πληροφορίες από naftemporiki.gr