«Προχωρήστε και θα σας στηρίξουμε» φέρεται να είπε στην κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. 
 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, στη συνάντηση των δύο αρχηγών, ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται ότι κατάφερε να πείσει εν μέρει την Άγνκελα Μέρκελ, ή αν μη τι άλλο να αναστρέψει την όποια αρνητικότητα της
 

Ο κ. Σαμαράς είπε στη συνάντηση ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να γίνει η Ελλάδα και πάλι αξιόπιστη», με την γερμανίδα καγκελάριο να του απαντά πως φαίνεται ότι κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει. 
 

«Παρατηρώ αλλαγή στάσης και βλέπω κάποιες κινήσεις. Εκτιμώ ότι η Ελλάδα προσπαθεί. Προχωρήστε, μην υποκύπτετε και θα σας στηρίξουμε», απάντησε η κ. Μέρκελ.
 

Σύμφωνα με το Βήμα, ο κ. Σαμαράς δεν ζήτησε ευθέως την επιμήκυνση του προγράμματος, όμως άφησε να εννοηθεί ότι αυτό θα είναι το επόμενο βήμα μετά τις μεταρρυθμίσεις, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και θα πετύχει τους στόχους. 
 

Ο έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε στην κυρία Μέρκελ ότι μετά το πακέτο αυτό πρέπει να επικεντρωθούν οι προσπάθειες στην ανάπτυξη καθώς ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλες σκληρές περικοπές. 


Η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος του απάντησε πως αν εφαρμοστεί πλήρως αυτό το πρόγραμμα δεν πρόκειται να ζητηθούν επιπρόσθετα μέτρα.