Το παρασκήνιο της συνάντησης Σαμαρά - Μέρκελ στο Βερολίνο


«Προχωρήστε και θα σας στηρίξουμε» φέρεται να είπε στην κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. 
 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, στη συνάντηση των δύο αρχηγών, ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται ότι κατάφερε να πείσει εν μέρει την Άγνκελα Μέρκελ, ή αν μη τι άλλο να αναστρέψει την όποια αρνητικότητα της
 

Ο κ. Σαμαράς είπε στη συνάντηση ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να γίνει η Ελλάδα και πάλι αξιόπιστη», με την γερμανίδα καγκελάριο να του απαντά πως φαίνεται ότι κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει. 
 

«Παρατηρώ αλλαγή στάσης και βλέπω κάποιες κινήσεις. Εκτιμώ ότι η Ελλάδα προσπαθεί. Προχωρήστε, μην υποκύπτετε και θα σας στηρίξουμε», απάντησε η κ. Μέρκελ.
 

Σύμφωνα με το Βήμα, ο κ. Σαμαράς δεν ζήτησε ευθέως την επιμήκυνση του προγράμματος, όμως άφησε να εννοηθεί ότι αυτό θα είναι το επόμενο βήμα μετά τις μεταρρυθμίσεις, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και θα πετύχει τους στόχους. 
 

Ο έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε στην κυρία Μέρκελ ότι μετά το πακέτο αυτό πρέπει να επικεντρωθούν οι προσπάθειες στην ανάπτυξη καθώς ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλες σκληρές περικοπές. 


Η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος του απάντησε πως αν εφαρμοστεί πλήρως αυτό το πρόγραμμα δεν πρόκειται να ζητηθούν επιπρόσθετα μέτρα. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο