Σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ FM, τονίζοντας ότι εάν το πακέτο των νέων μέτρων θα έρθει σε μία ψηφοφορία στη Βουλή, θα πρόκειται για αντιδημοκρατική μεθόδευση από την πλευρά της κυβέρνησης. «Συχνά οι κυβερνήσεις μετατρέπουν ένα πακέτο μέτρων για να κάμψουν αντιρρήσεις, για να καλύψουν την αθέτηση υποσχέσεων, για να κρύψουν την εξαπάτηση των ψηφοφόρων, σε μία ενιαία ψηφοφορία, την οποία βαφτίζουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και... ούτε γάτα ούτε ζημιά» είπε ο κ. Παπαδημούλης.

«Αν όμως η κυβέρνηση επιχειρήσει να εφαρμόσει το γνωστό μικρο-πολιτικό κόλπο, να φέρει ένα πακέτο 11,5 ή 18 δισ. ευρώ με μία ψηφοφορία στη Βουλή, αυτό θα είναι αντιδημοκρατική μεθόδευση και αθλιότητα», υπογράμμισε και προανήγγειλε ότι από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια «ώστε να μη μετατραπεί το κοινοβούλιο σε "πλυντήριο"».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι «ο κ. Σαμαράς επιστρέφει έχοντας προσχωρήσει στη σχολή Μέρκελ, έχοντας ρίξει στο πυρ το εξώτερον, ως αμαρτία, την αντιμνημονιακή του στάση και έχοντας ξηλώσει και πετάξει στο καλάθι των αχρήστων και την τρικομματική μετεκλογική συμφωνία». «Αντί να έχουμε επιμήκυνση έχουμε επιτάχυνση της εφαρμογής του Μνημονίου "τσαλακώνοντας" και τις προεκλογικές και τις μετεκλογικές δεσμεύσεις της τρικομματικής κυβέρνησης» συμπλήρωσε.

«Πίσω από τα χαμόγελα, το "τσάι και συμπάθεια", το φιλικό χτύπημα στην πλάτη, κρύβεται το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς πήγε ως ζηλωτής του Μνημονίου και ικέτης, εγκαταλείποντας όχι μόνο όσα έλεγε προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά, ακόμη και στις προγραμματικές του δηλώσεις και ενώ έδωσε τα πάντα, πήρε ένα "κάντα παιδί μου και θα δούμε"» είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτό που έρχεται για τον Έλληνα πολίτη δεν είναι 11,5 δισ., είναι πολύ περισσότερα. Είναι ένα πρόγραμμα που δεν πρόκειται να βγει, αλλά το μόνο που θα κάνει είναι να προσθέσει καταστροφή και οδύνη στην ελληνική κοινωνία» είπε.