«Μας περιμένει αρκετή δουλειά κάτω από δύσκολες συνθήκες», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, όπως προκύπτει από πηγές της Ιπποκράτους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρώην υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως το Κίνημα στήριξε τις προσπάθειες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις διεθνείς επαφές του. Παράλληλα παρατήρησε πως το αρνητικό στερεότυπο, ότι δηλαδή η Ελλάδα αποτυγχάνει στους στόχους της, πρέπει να αλλάξει.

Μάλιστα, από την Ιπποκράτους παραπέμπουν στο σημείωμα που ο κ. Βενιζέλος είχε δώσει στον πρωθυπουργό πριν από τις επαφές του κ. Σαμαρά. Σε αυτό γινόταν μνεία τόσο στο δρόμο που έχει ήδη διανυθεί από τη χώρα, όσο και στα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί.

Στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας, ανακοινώθηκε ότι ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Μανιάτης και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Πάνος Μπεγλίτης θα εκπροσωπήσουν το ΠΑΣΟΚ στο συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που θα συνέλθει στο Κέηπ Τάουν και στο οποίο υποψήφιος πρόεδρος είναι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Εκεί, οι κ. Μανιάτης και Μπεγλίτης θα παρουσιάσουν έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας, στην οποία περιγράφονται τα αποτελέσματα που έχει επιτύχει η Ελλάδα και οι προσπάθειες που έχει καταβάλει από το 2010.

Ο κ. Βενιζέλος, στη σημερινή συνεδρίαση, δεν έκανε εκτενή αναφορά στις πολιτικές εξελίξεις, με συνεργάτες του να επισημαίνουν ότι θα υπάρξει τοποθέτηση για τις εξελίξεις στη χώρα στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, αλλά και ότι πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένει τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, στην οποία θα συζητηθεί η εθνική στρατηγική και το πλαίσιο που θα κινηθεί η χώρα.

Η συζήτηση στην Οργανωτική Γραμματεία επικεντρώθηκε στα οργανωτικά ζητήματα της ανασύστασης του Κινήματος, ενόψει και της εκδήλωσης για την επέτειο από τη Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και την παρουσία του κ. Βενιζέλου στη ΔΕΘ.

Όπως προκύπτει, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε την ενεργοποίηση των Νομαρχιακών Επιτροπών Ανασύστασης ώστε να ενισχυθεί η παρουσία του Κινήματος παντού και, παράλληλα, υπογράμμιζαν πως δίνεται μεγάλο βάρος στην εκδήλωση της 3ης Σεπτεμβρίου.

Εκτιμάται πως στην εκεί ομιλία του ο κ. Βενιζέλος θα κάνει αναφορά στη Διακήρυξη του '74 και στο πώς αυτή μπορεί να απαντήσει στα σημερινά προβλήματα της κοινωνίας.