Την Πέμπτη θα εκλεγεί ο νέος Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012 και ώρα 10:30 π.μ., θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, για την ανάδειξη του νέου Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας (Λεωφόρος Συγγρού 340)».

Στο μεταξύ, την απόσυρση της υποψηφιότητάς του από την διεκδίκηση της θέσης του γραμματέα της ΝΔ ανακοίνωσε ο επικεφαλής του τομέα συνδικαλιστικού Φίλιππος Ταυρής, μετά τον ορισμό του ως υπεύθυνος για την οργάνωση του επερχόμενου Συνεδρίου του κόμματος.


Στην ανακοίνωσή του ο κ. Ταυρής αναφέρει:

«Η απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να με ορίσει επικεφαλής των οργανωτικών διαδικασιών για το επερχόμενο Συνέδριο του Κόμματος, αποτελεί για εμένα ξεχωριστή τιμή, αλλά και μέγιστη ευθύνη.

Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, υποσχόμενος ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης, με την οποία με περιέβαλε. Μετά από την απόφαση αυτή του Προέδρου, ως αυτονόητη πράξη ευθύνης ήταν η μη υποβολή υποψηφιότητας μου για την ανάδειξη του νέου Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος, με δεδομένο μάλιστα το διακριτό ρόλο που θα πρέπει να έχει ο επικεφαλής εκάστου οργάνου».

Έτσι, ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης θα διεκδικήσουν τη θέση του γραμματέα την ερχόμενη Πέμπτη.