Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, ο οποίος ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως «η ασκούμενη πολιτική δεν έχει καμία σχέση με τη δημοσιονομική εξυγίανση, κανένας στόχος δεν κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση».

Σύμφωνα με τον κ. Μηλιό «την ώρα που το δημόσιο χρέος αυξάνεται εκ νέου, το μόνο που ενδιαφέρει την χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα είναι η αύξηση της εκμετάλλευσης, και η ιδιωτικοποίηση των πάντων, η σαρωτική αλλαγή της ελληνικής κοινωνίας, η μετάλλαξή της σε μια βάρβαρη νεοφιλελεύθερη κοινωνία, μια κοινωνία ευνοϊκή για το κεφάλαιο και εφιαλτική για τους εργαζόμενους».


Αναφερόμενος στις περικοπές που προωθεί η κυβέρνηση στους μισθούς τόνισε ότι «οι ανακοινώσεις νέων περικοπών στον κατώτατο μισθό του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα από τα ΜΜΕ - φερέφωνα της τρόικας εσωτερικού, με τις ταυτόχρονες διαρροές περί απειλών με διαγραφή όσων βουλευτών τολμήσουν να μην ψηφίσουν το νέο βήμα προς τον κοινωνικό αποκλεισμό μεγάλων μερίδων του πληθυσμού μας, δείχνει ότι ο κύβος ερρίφθη».


«Όμως, είναι βέβαιο ότι, ο ελληνικός λαός θα βρεθεί και πάλι στο δρόμο. Η νεοφιλελεύθερη αναδιάρθρωση που υλοποιεί η κυβέρνηση θα ανατραπεί. Αναδιανομή, κοινωνική προστασία, κοινωνική αλληλεγγύη, ανάπτυξη είναι ο διαφορετικός δρόμος. Γι’ αυτή την προοπτική θα αγωνιστούμε μαζί με τους εργαζόμενους και είμαστε σίγουροι ότι θα νικήσουμε», κατέληξε.