Αιχμές κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου εκτόξευσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, με αφορμή το ζήτημα των παράνομων συντάξεων, με το κλίμα ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να παραμένει τεταμμένο. Η κυρία Γεννηματά σχολίασε τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «σε δυο μήνες η κυβέρνηση αντιμετώπισε το πρόβλημα των συντάξεων μαϊμού» λέγοντας ότι «ή αγνοεί την πραγματικότητα ή την αποκρύπτει σκόπιμα, υποβαθμίζοντας τις θυσίες που κατέβαλαν οι Έλληνες κατά τα δυο τελευταία χρόνια».

Αφού παρέπεμψε στη διαδικασία ελέγχου των δικαιούχων σύνταξης, που «ξεκίνησε από το 2010 και απέδωσε συγκεκριμένα αποτελέσματα, κάτι που αναγνωρίζουν οι σημερινές ηγεσίες των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών», η κυρία Γεννηματά υποστήριξε ότι «η απαξίωση αυτών των προσπαθειών ενισχύει μια λανθασμένη ρητορική που παράγεται στη χώρα και αναπαράγεται στο εξωτερικό ότι αυτά τα δυο χρόνια δεν έγιναν διαρθρωτικές προσαρμογές».

Συνεχίζοντας, εκτίμησε ότι «έτσι υπονομεύεται η διεθνής εικόνα της χώρας και η διαπραγματευτική μας θέση, προκειμένου να πείσουμε ότι η χώρα έχει κάνει μια μεγάλη δημοσιονομική προσπάθεια στο δυο χρόνια με βαρύ τίμημα και χρειάζεται να της δοθεί χώρος και χρόνος για να πάρει μια ανάσα».

Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «οφείλει να γνωρίζει και να αναγνωρίζει το μεγάλο έργο που έχει παραχθεί στον τομέα αυτό τα δύο προηγούμενα χρόνια».

Η αντιπαράθεση των δύο εκπροσώπων ακολουθεί τις αιχμές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος νωρίτερα, στην ομιλία του ενώπιον της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως πρωθυπουργός μιας μονοκομματικής κυβέρνησης. Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί κανονικά όπως αποφάσισε ο λαός με συνεργασία και συνευθύνη των κομμάτων της αντιπολίτευσης».