current views are: 1

28 Αυγούστου 2012
Δημοσίευση14:45

ΣΥΡΙΖΑ: Επίκαιρη ερώτηση για τις επαφές του πρωθυπουργού και την εφαρμογή του Μνημονίου

Την Παρασκευή αναμένεται να συζητηθεί η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας προς τον πρωθυπουργό, ώστε να υπάρξει ενημέρωση για τις επαφές του Αντώνη Σαμαρά σε Βερολίνο και Παρίσι, καθώς και για να συζητηθεί η «συνέχιση της εφαρμογής της πολιτικής του μνημονίου».

Δημοσίευση 14:45’
αρθρο-newpost

Την Παρασκευή αναμένεται να συζητηθεί η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας προς τον πρωθυπουργό, ώστε να υπάρξει ενημέρωση για τις επαφές του Αντώνη Σαμαρά σε Βερολίνο και Παρίσι, καθώς και για να συζητηθεί η «συνέχιση της εφαρμογής της πολιτικής του μνημονίου».

Την Παρασκευή αναμένεται να συζητηθεί η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας προς τον πρωθυπουργό, ώστε να υπάρξει ενημέρωση για τις επαφές του Αντώνη Σαμαρά σε Βερολίνο και Παρίσι, καθώς και για να συζητηθεί η «συνέχιση της εφαρμογής της πολιτικής του μνημονίου». Με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαπιστώνει «εγκατάλειψη της αναδιαπραγμάτευσης», παρά την επιχειρούμενη προσπάθεια κατάδειξης «αλλαγής κλίματος», υπογραμμίζεται ότι  «πλέον δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές, αντιθέτως υπάρχουν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, νέα οριζόντια μέτρα, περικοπή μισθών, συντάξεων και εφάπαξ, εκχώρηση του δημόσιου πλούτου, ακόμα και πώληση νησιών και βραχονησίδων».

«Επειδή ο καταστρεπτικός ‘μονόδρομος’ του μνημονίου, η συνταγή της ακραίας λιτότητας και η εσωτερική υποτίμηση που επιλέγει η κυβέρνηση Σαμαρά είναι φανερό ότι οδηγεί σε μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση, οδηγεί σε ένα τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κραχ», επισημαίνεται στην επίκαιρη ερώτηση, «ερωτάται ο κ. πρωθυπουργός:

  • Έθεσε έστω και μερικά από τα σημεία επαναδιαπραγμάτευσης που δεσμεύτηκε προεκλογικά στους ξένους ηγέτες με τους οποίους συναντήθηκε;

 

  • Δεσμεύτηκε στη συνέχιση της εφαρμογής ενός καταστρεπτικού οικονομικού προγράμματος το οποίο ο ίδιος μόλις λίγους μήνες πριν χαρακτήριζε λάθος;

 

  • Μετά την ομολογία ξένων αξιωματούχων αλλά κυρίως του κ. Ρουμελιώτη, ότι το ΔΝΤ γνώριζε από την αρχή ότι το πρόγραμμα θα αποτύχει παταγωδώς, επιμένει στη συνέχιση της εφαρμογής του;

 

  • Ποιο είναι το ακριβές ποσό στο οποίο θα ανέρχονται τα μέτρα που θα λάβει σύντομα η κυβέρνηση;»

Και το ΚΚΕ ζητά ενημέρωση

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το ΚΚΕ, το οποίο, αφού κάλεσε τους εργαζόμενους της χώρας να απαντήσουν με γενική απεργία στα κυβερνητικά μέτρα, ζητά από τον Αντώνη Σαμαρά να προβεί σε διμερείς συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, με σκοπό την ενημέρωση των τελευταίων για τις συναντήσεις του πρωθυπουργού.

«Ο πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει σε διμερές επίπεδο όλα τα κόμματα, καθώς και τη Βουλή, για τις συζητήσεις που είχε στη Γερμανία και στη Γαλλία, πριν την ανακοίνωση του πακέτου των νέων μέτρων» παρατηρεί το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του.


σχετικα αρθρα