Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα εκλεγεί στο πλαίσιο των τριήμερων εργασιών της οργάνωσης του 24ου Συνεδρίου της Οργάνωσης που αρχίζουν την Πέμπτη, στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, με τον Γιώργο Παπανδρέου να έχει θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν ως κεντρικούς ομιλητές, τον πρόεδρο της Σοσιαλιστής Διεθνούς κα ιπρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής, Jacob Zuma.

Το ΠΑΣΟΚ θα εκπροσωπήσει αντιπροσωπεία στην οποία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιάννης Μανιάτης, και ο υπεύθυνος Εξωτερικών Σχέσεων του Κινήματος, Πάνος Μπεγλίτης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, κεντρικά θέματα της συζήτησης αποτελούν: Η σοσιαλδημοκρατική απάντηση στην οικονομική κρίση, για μια οικονομία με θέσεις απασχόλησης, ανάπτυξη και κοινωνική προστασία, η ενίσχυση της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και η επέκταση της δημοκρατίας στον κόσμο, η ανάγκη ενίσχυσης της πολυμερούς συνεργασίας για μια κοινή για την ειρήνη και τη βιωσιμότητα και για έναν νέο διεθνισμό και μία νέα κουλτούρα αλληλεγγύης μεταξύ λαών και εθνών.