Συναντήσεις με μέλη της κυβέρνησης θα έχει σήμερα στην Αθήνα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ολλανδίας, Μπεν Κνάπεν. Ο κ. Κνάπεν, έχοντας πραγματοποιήσει αρκετές επισκέψεις στην Ελλάδα κατά την τελευταία διετία, διατηρεί πολύ καλή γνώση της κατάστασης στη χώρα. Ο Κνάπεν αναμένεται να συναντηθεί αρχικά με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Κούρκουλα, ενώ στη συνέχεια θα βρεθεί με τον υπουργό Οικονομικών, Γiάννη Στουρνάρα, όπως και με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ολλανδίας θα παράσχει ενημέρωση για το πώς αντιμετωπίζεται το ελληνικό ζήτημα στη χώρα του, αλλά και θα ζητήσει την τήρηση των συμπεφωνημένων από την Αθήνα.


Όπως πρόσφατα σημείωσε ο κ. Κνάπεν για την Ελλάδα, «συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι Έλληνες θα τηρήσουν τις συμφωνίες τους. Επιπλέον εξέλεξαν πρόσφατα μια κυβέρνηση που είπε  ''Θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ και να συνεννοηθούμε γι' αυτό με τους εταίρους μας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο''. Συνεπώς θεωρώ ότι αυτό ισχύει, και δεν μπορώ να εικάσω οτιδήποτε άλλο».