Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» για το οικονομικά πεπραγμένα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:  
«Την ώρα που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται και η ελληνική πολιτεία αναγκάζεται να περικόπτει λειτουργικές δαπάνες των Ανωτάτων Ιδρυμάτων της χώρας, απαιτείται άπλετο φως στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος από τις Διοικήσεις των Ιδρυμάτων και τους κατά νόμον υπευθύνους. 
 
Γι αυτό τον λόγο κάλεσα τον Πρύτανη του ΑΠΘ και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της «Εταιρείας Αξιοποιήσεως και Διαχειρίσεως περιουσίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης» κ. Μυλόπουλο  αύριο στο υπουργείο, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το εν λόγω δημοσίευμα, για να λάμψει η αλήθεια».

Την ίδια στιγμή, στην υπόθεση παρενέβη και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία διά του προϊσταμένου της Ευ. Μπακέλου, παρήγγειλε από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, αρμόδια για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρο Τσόγκα, τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα.

Όπως έγινε γνωστό, τα αδικήματα που θα διερευνηθούν αφορούν αυτά της απιστίας στην υπηρεσία και της υπεξαίρεσης.