Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο επιβολής ειδικού τέλους στους ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων, σε περίπτωση κατάθεσης πινακίδων με την αιτιολογία της προσωρινής ακινησίας, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, με σχετική ερώτηση προς τη Βουλή. Στην ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, ο κ. Μιχελάκης τονίζει ότι η κυβέρνηση «οφείλει να αποτρέψει μια οφθαλμοφανή κοινωνική αδικία, αφού το σχεδιαζόμενο «τέλος ακινησίας οχημάτων» θα λειτουργήσει ως ένα ακόμη «χαράτσι» επιβαρύνοντας αποκλειστικά και μόνο τα ασθενέστερα ελληνικά νοικοκυριά».

Ο βουλευτής επικρατείας της ΝΔ καταλήγοντας δηλώνει άγνοια αν «οι εμπνευστές της απαράδεκτης αυτής πρότασης αντέγραψαν το μέτρο που ισχύει για τους κατόχους σκαφών αναψυχής» αλλά προσθέτει, ότι το σκάφος αναψυχής είναι είδος πολυτελείας και δεν μπορεί να ισχύει το ίδιο και για τα ΙΧ αυτοκίνητα.

Ο κ. Μιχελάκης καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν τι σκοπεύουν να πράξουν για να αποτραπεί ο κίνδυνος της άδικης και εξοντωτικής επιβάρυνσης των ασθενέστερων ελληνικών νοικοκυριών με πρόσθετα δυσβάσταχτα και άδικα οικονομικά βάρη.