Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο διευκρίνισε σε δηλώσεις του ότι πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή ένα εθνικό σχέδιο για την σωτηρία του ΕΟΠΥΥ και του συστήματος Υγείας, ώστε να μην λείψει κανένα φάρμακο από κανέναν ασθενή. 

«Τα προβλήματα είναι πολλά και δημοσιονομικά και λειτουργικά. Να συμμαζέψουμε τις δαπάνες στην Υγεία ώστε να προσφέρουμε παροχές υγείας υψηλής ποιότητας. Η Σουηδία δεν έχει ανακαλύψει κάτι που δεν μπορούμε εμεις. Θα ληφθούν πρωτοβουλίες για να δοθούν οριστικές λύσεις, όσο γίνεται πιο γρήγορα. Χρειάζεται μια ολοκληρωμένη στρατηγική με τους κυβερνητικούς εταίρους, ώστε ο πολίτης να είναι ευχαρίστημένος» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.


Από την μεριά του ο κ. Λυκουρέντζος επεσήμανε: «Ευχαριστώ τον κ. Βενιζέλο για την τιμητική του παρουσία στο υπουργείο Υγείας και τη συμπαράσταση. Άμεση ανάγκη για εμάς είναι η διαμόρφωση εθνικού σχεδίου για τη δημοσιονομική σωτηρία του υπουργείου, την ευρυθμη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και να επιστρέψουμε τις οφειλές στους δανειστές μας. Διαβεβαίωνω ως υπουργός ότι θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση τις προσπάθειες για την βελτίωση του συστήματος Υγείας στη χώρα».