Ερώτηση  που απευθύνεται προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, κατέθεσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης και Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, με αφορμή τις εξελίξεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Ανάμεσα σε άλλα, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ζητούν να κατατεθεί η έκθεση βιωσιμότητας του πιστωτικού ιδρύματος. Αναλυτικά, η ερώτηση έχει ως εξής:

 

«Προς τον Υπουργό Οικονομικών

 

ΘΕΜΑ: Το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

 

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών δεν δόθηκε παράταση στη διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ για να εκδώσει τις οικονομικές καταστάσεις και η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να τις παρουσιάσει ως τις 31/08/12.

 

Λόγω της μη συμμετοχής του ΤΤ στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του πρόσφατου κουρέματος των ομολόγων (PSI), πιθανολογείται ότι η καθαρή θέση του θα είναι αρνητική.

 

Ο Υπουργός Οικονομικών σε συνεδρίαση στην επιτροπή Οικονομικών (29/08/12) δήλωσε ότι οι εποπτικές αρχές- Τράπεζα της Ελλάδας έκριναν το ΤΤ μη βιώσιμο.

 

Επειδή δημιουργείται ένα σοβαρό θέμα με το μεγάλο αριθμό μικρομετόχων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον της επένδυσης τους, άλλα και των εργαζομένων για το εργασιακό τους μέλλον, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

 

Με ποιο τρόπο, σε κάθε περίπτωση, προτίθεται να απαντήσει στις αγωνίες των μικρομετόχων και των εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου;

 

Και ζητάμε να μας κατατεθεί η έκθεση βιωσιμότητας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές

 

Νίκος Τσούκαλης

 

Ιωάννης Μιχελλογιαννάκης»