Σχεδιασμένη και συστηματική προσπάθεια απαξίωσης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με σκοπό να ξεπουληθεί, όπως χαρακτηριστικά λέγεται, διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του υπεύθυνου του τομέα Οικονομικών του, Ευκλείδη Τσακαλώτου. «Η κυβέρνηση μας έχει συνηθίσει από καταστροφικές, αλλά και απόλυτα ταξικά μεροληπτικές επιλογές που από οικονομική άποψη δεν συνιστούν απάντηση απέναντι στην ύφεση και την οικονομική κρίση. Η μεθοδευμένη, όμως, απαξίωση του  ΤΤ για να ξεπουληθεί όπως - όπως, καταφέρνει να ξαφνιάσει ακόμα και τους πιο σκληραγωγημένους επικριτές αυτής της κυβέρνησης», σημειώνει με προφανή σαρκασμό αλλά και επίκριση ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών υπογραμμίζει πως «το ΤΤ δεν είναι μόνο μια εν δυνάμει βιώσιμη τράπεζα, με στέρεα βάση στις καταθέσεις της, αλλά σηματοδοτεί, και μέσω των εργαζομένων της, διαφορετικές αξίες και πρακτικές εντός του τραπεζικού συστήματος… Γι' αυτό δεν πρέπει να έχει καμία θέση στα οράματα μιας κυβέρνησης που έχει υιοθετήσει πλήρως όλα τα ιδεολογήματα του νεοφιλελευθερισμού».

Κλείνοντας, ο κ. Τσακαλώτος παρατηρεί ότι με τη δρομολογούμενη εξέλιξη για το ΤΤ, καταρρίπτεται κάθε αναπτυξιακό επιχείρημα της κυβέρνησης, καθώς «ακόμα και αν το ΤΤ μπορούσε να αποτελέσει χρήσιμο αναπτυξιακό εργαλείο, γι' αυτήν την κυβέρνηση πρέπει να εξαφανιστεί». Ως εκ τούτου, «ας το θυμόμαστε αυτό την άλλη φορά που κάποιος από την κυβερνητική πλειοψηφία επικαλεστεί την ανάπτυξη. Ανάπτυξη χωρίς αναπτυξιακά εργαλεία, απλώς δεν υφίσταται», σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.