Σφοδρή σύγκρουση ξέσπασε σήμερα το πρωί στη Βουλή μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη και υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με αφορμή τα νέα μέτρα και τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο. Κατά την ώρα του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στην οποία δεν προσήλθε ο Αντώνης Σαμαράς αλλά αντ’ αυτού απάντησε υπουργός Οικονομικών και αντί του Αλέξη Τσίπρα τη σχετική ερώτηση ανέπτυξε ο Παναγώτης Λαφαζάνης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει υποχωρήσει πλήρως από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και την επαναδιαπραγμάτευση αλλά και την επιμήκυνση τα μετέτρεψε σε νέο καταστροφικό - όπως το χαρακτήρισε- πακέτο μέτρων. 

«Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα μέτρα καταστροφής» είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, με τον υπουργό Οικονομικών να απαντά «δεν έχουμε γίνει Αργεντινή».

«Πάτε να καταστρέψετε, να αφαιρέσετε, να συρρικνώσετε αυτή είναι η δήθεν αξιοπιστία σας, Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα πακέτα καταστροφής πρέπει να τελειώνουμε με το μνημόνιο και θα τελειώνουμε. Ο λαός σύντομα θα σας ανατρέψει, θα σας διώξει, θα σας πάει στο πολιτικό περιθώριο και θα επιλέξει πολιτικής ανασυγκρότησης με δικαιοσύνη και προοπτική» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

«Αναζητούμε σήμερα ένα πακέτο 11,7 δισ. ευρώ που θα κατανέμει τα βάρη κατά το δυνατόν ακριβοδίκαια» απάντησε από την πλευρά του ο Γιάννης Στουρνάρας και πρόσθεσε παραδεχόμενος ότι «το επίπεδο των ελλήνων έχει πέσει, δεν έχει πέσει όμως δραματικά, δεν έχουμε γίνει Αργεντινή» είπε χαρακτηριστικά.

Οι τόνοι μεταξύ των δύο ανδρών ανέβηκαν και στο μείζον ζήτημα των τραπεζών, όταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφερόμενος στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο υποστήριξε ότι ο υπουργός Οικονομικών με την πρόσφατη δήλωσή του στη Βουλή «κατέστρεψε το ΤΤ και το οδήγησε εκτός των συναλλαγών» ενώ υποστήριξε ότι «αυτό το κάνετε χωρίς στοιχεία και χωρίς να βασίζεστε πουθενά στην πραγματικότητα για να εξυπηρετήσετε ιδιωτικά συμφέροντα και να ξεπουλήσετε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο».

Θα λυθεί το πρόβλημα εκτίμησε ο κ. Στουρνάρας, τονίζοντας ότι «λόγω των δυσμενών συνθηκών απλά αποσύρθηκε η συναλλαγή της μετοχής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αλλά αυτό το πρόβλημα θα λυθεί».