Την αντίθεσή του προς την επικείμενη μείωση των απολαβών των ένστολων εξέφρασε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ και πρώην συνδικαλιστής αστυνομικός, Δημήτρης Κυριαζίδης. «Δεν μπορώ να το αντιληφθώ γιατί θέλουν να προχωρήσουν σε μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια των ένστολων. Διότι έτσι κι αλλιώς οι αμοιβές των ένστολων είναι πενιχρές. Κι όταν ακούει κανείς ειδικό μισθολόγιο έχει την αίσθηση ή του δημιουργείται η αίσθηση ότι είναι κάτι το ευνοϊκότερο, ευμενέστερο, των δημοσίων υπαλλήλων. Τουναντίον, τα ειδικά μισθολόγια έγιναν - μόνο και μόνο- για να έχουν χαμηλότερες αμοιβές στους ένστολους λόγω του χρόνου εργασίας, του είδους εργασίας γιατί εάν αμείβονταν με τους όρους των δημόσιων υπαλλήλων, θα ήταν διπλάσιες και τριπλάσιες», υποστήριξε ο βουλευτής της συμπολίτευσης.

Μάλιστα, ο κ. Κυριαζίδης υπογράμμισε ότι «έχουν βρεθεί τα ισοδύναμα μέτρα, και τα έχει καταθέσει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, σύμφωνα με τα οποία μπορούν να διασφαλιστούν οι μισθοί των ένστολων».

Αποφεύγοντας να δώσει σαφή απάντηση για τη στάση του την ώρα της ψηφοφορίας σχετικά με τα μέτρα στη Βουλή, ο Δημήτρης Κυριαζίδης αρκέστηκε στο να αναφέρει, «εγώ θα προσπαθήσω, μέχρι την τελευταία στιγμή, να μην υπάρξουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. Υπάρχει δίλημμα σε πολλούς συναδέλφους γιατί δεν μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί σώνει και καλά, εφόσον βρίσκεται η λύση, εκβιαστικά να το επιβάλει η τρόικα».