Σφοδρή ήταν η επίκριση του υπεύθυνου του τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότη Μαριά, προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, σε ό,τι αφορά την τροπολογία Στουρνάρα «για την κάλυψη ακυρότητας της συμφωνίας με τη Siemens». «Ζητά, σήμερα, από την ελληνική Βουλή να προχωρήσει, κατά παράβαση του Συντάγματος, τη θέσπιση νόμου με αναδρομική ισχύ, προκειμένου να καλύψει την ακυρότητα της συμφωνίας εξώδικου συμβιβασμού που υπέγραψε με τη Siemens» σημειώνει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, αναφερόμενος στον υπουργό.


«Ο υπουργός Oικονομικών, κ. Στουρνάρας, αφού προχώρησε στη μεταχρονολογημένη υπογραφή της επονείδιστης και παράνομης συμφωνίας εξώδικου συμβιβασμού με τη Siemens, παραμονές της επίσκεψης Σαμαρά στο Βερολίνο, επανέρχεται τώρα και, με τροπολογία του, ζητά την αλλαγή των αρχικών όρων της εξουσιοδοτικής διάταξης του άρθρου 324 του Ν. 4072/2012, βάσει του οποίου υπέγραψε τον εν λόγω εξώδικο συμβιβασμό» τονίζει ο Νότης Μαριάς.


Σύμφωνα με τον καθηγητή Ευρωπαϊκών Θεσμών στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης,  «με την προτεινόμενη τροπολογία, ο κ. Στουρνάρας επιχειρεί να διορθώσει εκ των υστέρων τις πλημμέλειες της συμφωνίας του εξώδικου συμβιβασμού και απαιτεί η ισχύς και η εκτέλεση της συμφωνίας να αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της από όλα τα μέρη, δηλαδή από 22 Αυγούστου 2012».


«Πλανάται, όμως, πλάνη οικτρά» καταλήγει, προειδοποιητικά, ο κ.  Μαριάς στη δήλωσή του.