Αιχμηρό ήταν το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του υπουργικό σύμβουλίου σήμερα το μεσημέρι. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Ούτε η πιο νοσηρή μνημονιακή φαντασία δεν μπορούσε να συλλάβει πως μετά τις τελευταίες εκλογές το μήνυμα του ελληνικού λαού για αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής θα γινόταν, τόσο γρήγορα και τόσο ξεδιάντροπα, κουρελόχαρτο για την κυβέρνηση και τους δανειστές.    
Τα νέα μέτρα, για τα οποία ένας Θεός γνωρίζει σε τι ύψος τελικά θα φτάσουν, οδηγούν σε ένα καινούριο σπιράλ λιτότητας και ύφεσης, με απροσδιόριστες συνέπειες για την κοινωνία. Θα αφήσουν μια χώρα υποθηκευμένη στους δανειστές, χωρίς σχολεία και νοσοκομεία, εκατομμύρια ανέργους, εξαθλιωμένους πολίτες και ανήμπορους συνταξιούχους.  


Ο κ. Σαμαράς, που κρύβεται από την ελληνική Βουλή και τον ελληνικό λαό, αποτελεί τον καλύτερο εγγυητή των συμφερόντων των δανειστών και το νεκροθάφτη των προσδοκιών του λαού μας για ανάπτυξη, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτός και η κυβέρνησή του είναι επικίνδυνοι για τη χώρα» .