Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Νίκο Αναστασιάδη είχε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα άμυνας, αλλά και θέματα που αφορούν τις μεγάλες, όπως τις χαρακτήρισε, στρατηγικές επιλογές τής Κυπριακής Δημοκρατίας στα ζητήματα τής εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων και την Κυπριακή ΑΟΖ. «Θεωρούμε ότι η Κύπρος στα θέματα αυτά έχει κάνει σημαντικές στρατηγικές επιλογές, με τις οποίες άνοιξε δρόμους», τόνισε ο έλληνας υπουργός και πρόσθεσε: «Παρακολουθούμε τις συγκεκριμένες επιλογές από πάρα πολύ κοντά».

«Η Ελληνική Δημοκρατία θα εξακολουθήσει να είναι εδώ, δίπλα στο πλευρό του Κυπριακού Ελληνισμού, γιατί είναι κομμάτι του Ελληνισμού εκλεκτό και βασανισμένο» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Οι τύχες μας είναι αλληλένδετες και σε ό,τι αφορά τα θέματα άμυνας», δήλωσε και επανέλαβε ότι το υπουργείο, του οποίου προΐσταται, πρέπει να θεωρείται προέκταση του υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος επιστρέφει αργά απόψε στην Αθήνα, ανέφερε ότι με τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, ολοκλήρωσε μια περιεκτική σε συναντήσεις και συνομιλίες επίσκεψη στην Κύπρο, η οποία επέλεξε να είναι η πρώτη επίσκεψη στο εξωτερικό με την ιδιότητά του ως υπουργού Άμυνας τής Ελλάδος.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, χαρακτήρισε τον Έλληνα υπουργό «φίλο και γνωστό προασπιστή των συμφερόντων τού Κυπριακού Ελληνισμού».

«Νιώθω ιδιαίτερα ευτυχής γιατί ο υπουργός δεν περιορίζεται στις φραστικές στηρίξεις, αλλά και με συγκεκριμένα μέτρα επιδιώκει να δώσει το αίσθημα ασφάλειας, που ενδεχόμενα να λείπει από τον Κυπριακό Ελληνισμό» κατέληξε.