Κοινωνικό και εργασιακό κραχ θα προκαλέσουν τα νέα κυβερνητικά μέτρα και δεν θα είναι τα τελευταία, προειδοποίησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, κάνοντας λόγο για «μακρόσυρτη παρατεταμένη πορεία αδιεξόδου για τη χώρα».

«Μέχρι τέλος του έτους η Ελλάδα θα είναι υποψήφια να σύρει πρώτη το χορό της κατάρρευσης του ευρώ. Η Ελλάδα να αντισταθεί στη υποβοηθούμενη αυτοκτονία από την Ευρώπη. Ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος θα είναι κρίσιμοι μήνες για το μέλλον της Ευρώπης και η κατάσταση θα γίνει εκρηκτική τα επόμενα χρόνια» παρατήρησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, τα μέτρα θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε κοινωνική λεηλασία με την ανεργία να φτάνει και το 30% έως το τέλος του έτους.


Τόνισε ότι στη Σύνοδο Κορυφής της 28 Ιουνίου χάθηκε μεγάλη ευκαιρία επαναδιαπραγμάτευσης των μέτρων, παρατηρώντας ότι τουλάχιστον η ελληνική πλευρά έπρεπε να διεκδικήσει ότι τα 50 δισ. ευρώ που πάνε στις τράπεζες έπρεπε να μην πάνε στο δημόσιο χρέος.

Κατήγγειλε δε, ότι αμέσως μετά την πρώτη διαπραγματευτική εντολή που πήρε ο πρόεδρος της ΝΔ για να σχηματίσει στις 17 Ιουνίου, σε ερώτησή του για το ζήτημα διαπραγματευτικής ομάδας, ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι «δεν είναι κρίσιμη αυτή η Σύνοδος Κορυφής θα φτιάξουμε αργότερα τη διαπραγματευτική ομάδα».


Σημείωσε ότι «αν είναι να έρθουμε εξουσία και να οδηγήσουμε χώρα στην καταστροφή καλύτερα να μην έρθουμε». Προειδοποίησε δε, ότι βάσει των σχεδίων της Άνγκελα Μέρκελ και της πολιτικής ελίτ της Ευρώπης στόχος είναι «να έχουμε Γερμανώπη» υπό την ηγεμονία του μονεταρισμού, που κουμάντο δεν θα κάνουν οι λαοί αλλά η Γερμανία και το αγκάθι τους θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε δε στον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, για την απόφασή του να μην τον συναντήσει κάτα το πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα, κάνοντας λόγο για «θεσμικό ατόπημα». «Η Ευρώπη πρέπει να σέβεται τη δημοκρατία είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν έχουν υποχρέωση να μας ακούν» σημείωσε.

Για την υπόθεση φοροδιαφυγής επιχειρηματία στην Ύδρα και την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα τόνισε ότι μεγαλοποιήθηκε, και ότι ο κ. Δρίτσας δεν υπερασπίζεται τη φοροδιαφυγή, αλλά αναφέρθηκε «στο σόου της επόμενης ημέρας». «Η φοροδιαφυγή είναι υπαρκτό πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακούς όρους» δήλωσε.

Όσον αφορά την υπόθεση Siemens και τη συμφωνία που υπεγράφη κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι υπέγραψε το κουκούλωμα της και χάρισε 2 δισ. ευρώ στη γερμανική εταιρεία. «Να επανεξεταστεί η υπογραφή Στουρνάρα, εμείς θα θέσουμε ζήτημα ζημίας από το δημόσιο και δεν θα αναγνωρίσουμε τη συμφωνία. Ένας τρίτος θα εκτιμήσει τη ζημία και στη βάση αυτής της εκτίμησης θα διεκδικήσουμε δικαστικά από τη Siemens» σημείωσε.

«Ποια είναι η λύση για την παράνομη μετανάστευση να πετάξουμε τους μετανάστες στη θάλασσα;» διερωτήθηκε. «Αντί να διαχειριστούμε το πρόβλημα τα βάζουμε με τον αδύναμο, με τον μετανάστη» τόνισε.