Το σύνθημά του ΣΥΡΙΖΑ για αριστερή κυβέρνηση ήταν παγίδα για να πάρει ψήφους από το ΚΚΕ, τονίζει η Αλέκα Παπαρήγα. Μιλώντας στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» η ΓΓ του ΚΚΕ τονίζει ότι τώρα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κεφαλαίου και της ΕΕ ότι πρέπει αυτός να αναδειχτεί στην κυβέρνηση, να συνεργασθεί με τμήμα σοσιαλδημοκρατών, να γίνει ΠΑΣΟΚ στη θεση του ηττημένου ΠΑΣΟΚ».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τα νέα βάρβαρα μέτρα να μην περάσουν πατώντας στη μοιρολατρεία.


Αναφερόμενη στην αναδιαπραγμάτευση για την οποία έκανε λόγο προεκλογικά ο κ. Σαμαράς, τόνισε ότι ο λαός δεν πρέπει να περιμένει τίποτα καλό και καμιά ανακούφιση, αφού ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με την Αλέξα Παπαρήγα «διαπραγματεύεται με τους συμμάχους του στην ΕΕ, με βάση τα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας».

Επιπλέον, χαρακτήρισε «κωμικοτραγική» τη στάση ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και των αρχηγών τους αναφέροντας ότι «αντιγράφουν τον ρόλο του Σαμαρά στην προηγούμενη συγκυβέρνηση».

Σχετικά με την αυτοκριτική στον κόμμα της, η Παπαρήγα σημείωσε πως «η κριτική και η αυτοκριτική είναι ουσιαστική διαδικασία μέσα στο κόμμα, έγινε αμέσως μετά τις εκλογές και συνεχίζεται στην βάση των αναλυτικών εκτιμήσεων που έδωσε η ΚΕ».

Για την εκλογική αποδυνάμωση του ΚΚΕ, σημείωσε: «Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οφείλουν να σκεφθούν ανεξάρτητα από το αν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, αν ωφελήθηκαν ή ζημιώθηκαν από την εκλογική αποδυνάμωση του ΚΚΕ».

Τέλος, για τη «Χρυσή Αυγή», η ΓΓ του ΚΚΕ είπε ότι «δεν τροφοδοτείται από την αντίδραση του λαού στην εναντίον του επίθεση. Τροφοδοτείται από την αντικομμουνιστική προπαγάνδα, στην οποία συναγωνίζονται τα αστικά κόμματα, ή ίδια η ΕΕ, ΜΜΕ και από τη μοιρολατρεία και το φόβο».