Έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα κλειδώσει το πακέτο μέτρων σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, στον ραδιοφωνικό Αlpha 989. «Προσπαθούμε να βρούμε τη δικαιότερη δυνατή λύση σε μία πολύ δύσκολη στιγμή για αποφάσεις που δεν θα ήθελε να πάρει κανένας, αλλά είναι αναγκαίες και θα είναι οι τελευταίες» ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι τα μέτρα θα συνοδευτούν από πολιτικές ανάπτυξης και σημείωσε ότι «αυτά τα 11,5 δισ. ευρώ είναι το ποσόν που πρέπει να εξοικονομηθεί για να αρχίσουμε να ανακτούμε την οικονομική ανεξαρτησία μας. Είναι αυτό που λείπει για να έρθουμε "ίσα βάρκα- ίσα νερά" σε έσοδα και δαπάνες. Διότι δεν πιστεύω ότι κανείς θέλει η χώρα μας, κάθε ώρα που περνά, κάθε μέρα που περνά, να δημιουργεί νέο χρέος. Θέλουμε την ανεξαρτησία μας, θέλουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια».

Εκτός από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τη δόση των 31,5 δισ. «ένα μεγάλο μέρος θα πάει στην αποπληρωμή των χρεών του Δημοσίου» σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου. «Αυτό που θέλουμε είναι η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών να οδηγήσει σε ενίσχυση της ρευστότητας, ιδιαίτερα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Γιατί, όπως έχετε ακούσει και τον πρωθυπουργό να λέει επανειλημμένα -αν θυμάστε στις συναντήσεις του τόσο με τη Γερμανίδα καγκελάριο, όσο και με τον Γάλλο πρόεδρο- ήταν δύο λέξεις, ανάπτυξη και ρευστότητα. Πρέπει άμεσα να υπάρξει ρευστότητα, για να μπορέσει να δρομολογηθεί η ανάπτυξη» είπε ακόμα.