«Οι επτά εβδομάδες που μεσολαβούν ανάμεσα στο σήμερα και στις 18 Οκτωβρίου που είναι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι επτά ιστορικής σημασίας εβδομάδες, που θα κρίνουν τη μοίρα αυτού του τόπου», σημείωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, εγκαινιάζοντας πεζογέφυρα στο Μαρούσι, τη δεύτερη στην περιοχή. Σύμφωνα με τον υπουργό, «πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ενωμένοι, όσο περισσότερο μπορούμε, γιατί αυτό που μετράει είναι η Ελλάδα» . Όπως συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδάκης, «εάν είμαστε υπεύθυνοι και ενωμένοι, θα βγούμε νικητές και θα επιστρέψουμε στον δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης».

Σε ό,τι αφορά τα νέα μέτρα, εκτιμήθηκε ότι «η θέση μας δεν είναι αξιοζήλευτη και κανένας από εμάς δεν είναι ευτυχής όταν καλείται να υιοθετήσει σκληρά μέτρα. Όμως, αξίζει να κάνουμε αυτή την προσπάθεια, αξίζει να κάνουμε και το τελευταίο μίλι».

Κλείνοντας, ο υπουργός υπογράμμισε την ξεχωριστή ανάγκη συστράτευσης όλων στον «κοινό αγώνα», αφού όπως τονίστηκε, «δίνουμε μάχη για την πατρίδα μας, για τα σπίτια μας και πρέπει να βγούμε νικητές».