Ισχυρούς τριγμούς στη Δημοκρατική Αριστερά, αλλά και «ρήγμα» στη συνοχή της κυβερνητικής συμμαχίας προκαλεί η πρόθεση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, να καταγγείλει και να καταψηφίσει τις περικοπές των 11,5 δισ. ευρώ εάν αυτές καταθέτουν στη Βουλή σε ένα άρθρο ή ενταχθούν στον προϋπολογισμό. Με παρέμβασή του στο Βήμα, ο κ. Μιχελογιαννάκης έκανε λόγο για «πραξικόπημα» σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, επιλέξει την ανωτέρω τακτική σε ό,τι αφορά την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή.

Συν τοις άλλοις, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι ακόμη και η, ενδεδειγμένη κατ’ εκείνων, κατ’ άρθρο κατάθεση των νέων μέτρων, δεν αρκεί για τη διασφάλιση της θετικής ψήφου του. Αυτή θα αφορά μόνο, όσα μέτρα αντιστοιχούνται προς την προγραμματική συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Η ακριβής δήλωση του κ. Μιχελογιαννάκη είναι η ακόλουθη:

«Αν ο Πρωθυπουργός επιλέξει να φέρει τα μέτρα είτε στον προϋπολογισμό είτε σε ένα άρθρο, αυτό σημαίνει αποτυχία του εγχειρήματος συνεργασίας και όχι όρθιο αλλά λυγισμένο βουλευτή. Αυτή η πράξη θα είναι πραξικοπηματική γιατί η ανατροπή του παλιού και σάπιου πολιτικού συστήματος απαιτεί ισχυρή βουλή και όρθιο βουλευτή.

Αν λοιπόν φέρουν στη Βουλή σε ένα άρθρο ή στον προϋπολογισμό θα καταγγείλω και θα καταψηφίσω. Θα βγω στα κεραμίδια.

Αν έρθουν τα μέτρα κατά άρθρα θα ψηφίσω αυτά που αναφέρονται και μόνο στην προγραμματική συμφωνία».
TAGS