Την πλήρη στήριξή της προς τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια, εξέφρασε νωρίτερα σήμερα η Αλέκα Παπαρήγα, κατόπιν συνάντησής της με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ). «Από τη στιγμή που άρχισαν να παίρνουν πίσω μια σειρά κατακτήσεις και δικαιώματα εργαζομένων εκπαιδευτικών στο δημόσιο, καταλαβαίνουμε τι έχει γίνει στον ιδιωτικό τομέα, όπου κυριαρχούν κυριολεκτικά και βάζουν τους κανόνες μια χούφτα μεγάλων εκπαιδευτικών επιχειρήσεων, όπου βεβαίως οι ιδιοκτήτες και η κυβέρνηση αντιμετωπίζουν τους χώρους αυτούς καθαρά σαν επιχειρήσεις, όπως αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους στη μεταποίηση και αλλού», σημείωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.

«Θα είμαστε ριζικά αντίθετοι και στις μειώσεις των μισθών και στις απολύσεις στον κλάδο και σε οτιδήποτε δυσχεραίνει τη θέση τους, σε μια περίοδο που επιχειρηματίες προσπαθούν να διατηρήσουν ή να μην χάσουν μεγάλο μέρος από τα κέρδη τους και, κυρίως, επιχειρούν να πάρουν από τώρα πίσω όλα τα δικαιώματα, ούτως ώστε όταν έλθει η ανάκαμψη να εξασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή κερδοφορία και, μετά την κρίση, να έχουν εκπαιδευτικούς με συνθήκες σύγχρονης ζούγκλας», συμπλήρωσε η κ. Παπαρήγα.

Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλης Κουρουτός, υποστήριξε πως «το κύριο (ζητούμενο) είναι η φυσιογνωμία και η λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων, καθώς αλλοιώνεται η φυσιογνωμία αυτή, απελευθερώνονται οι εργασιακές σχέσεις και ο στόχος είναι η δημιουργία ενός νεοφιλελεύθερου μοντέλου, όπου στόχος δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης θα είναι το κέρδος και όχι η παιδεία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η τρόικα θα πιέσει, ώστε ο χώρος της εκπαίδευσης να αποτελέσει προνομιούχο βήμα για την ιδιωτική πρωτοβουλία».
TAGS