current views are: 1

3 Σεπτεμβρίου 2012
Δημοσίευση14:24

Στρατούλης: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε μπανανία και οι εργαζόμενοι σε σύγχρονους σκλάβους

Πυρά κατά της συγκυβέρνησης εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, σχολιάζοντας τις νέες απαιτήσεις της τρόικας «για την ολοκλήρωση της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων».

Δημοσίευση 14:24’
αρθρο-newpost

Πυρά κατά της συγκυβέρνησης εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, σχολιάζοντας τις νέες απαιτήσεις της τρόικας «για την ολοκλήρωση της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων».

Πυρά κατά της συγκυβέρνησης εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, σχολιάζοντας τις νέες απαιτήσεις της τρόικας «για την ολοκλήρωση της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων». «Οι νέες σφαγιαστικές περικοπές μισθών, συντάξεων, εφάπαξ, επιδομάτων ανεργίας των εποχιακά εργαζομένων και των κοινωνικών – προνοιακών επιδομάτων, που προωθεί η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές και προγραμματικές δεσμεύσεις τους, οδηγούν τα λαϊκά στρώματα σε ολοκληρωτική εξαθλίωση, φτωχοποίηση, ανεργία, απελπισία και απόγνωση» αναφέρει ο κ. Στρατούλης.

«Η κυβέρνηση, με τη δουλικότητα που επιδεικνύει απέναντι στην τρόικα και στους τοκογλύφους δανειστές της χώρας, είναι αποκλειστικά πολιτικά υπεύθυνη για τις νέες αποικιοκρατικού τύπου απαιτήσεις τους για πιο εύκολες και φθηνές για τις επιχειρήσεις απολύσεις, κατάργηση της πενθήμερης εργασίας, θέσπιση της εξαήμερης και ωράριο λάστιχο. Μια τέτοια εξέλιξη μετατρέπει τη χώρα σε μπανανία της Ευρώπης και τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους με μισθούς και εργασιακές σχέσεις Κίνας» επισημαίνει.

«Ο λαός» προσθέτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα να παρακολουθεί την εξόντωσή του. Θα κατέβει μαζικά και μαχητικά στους δρόμους, με αφετηρία τις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ, για να ανατρέψει αυτές τις ανθρωποκτόνες πολιτικές και όσους τις υπηρετούν και τις προωθούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στηρίζει τους λαϊκούς αγώνες για την απόκρουση του νέου πακέτου μνημονιακών μέτρων και αγωνίζεται για μια θετική διέξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού και της χώρας σε αντιμνημονιακή, προοδευτική και σοσιαλιστική κατεύθυνση».


σχετικα αρθρα