Την εμπιστοσύνη του προς τον πρωθυπουργό και τους κυβερνητικούς εταίρους για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται τα μισθολογικά προβλήματα των Ενόπλων Δυνάμεων εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο πλαίσιο της συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, του νομοσχεδίου για την κύρωση πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τη μετάθεση του χρόνου κρίσεων στα σώματα ασφαλείας. «Η κυβέρνηση δίνει τη μάχη για να πετύχουμε το καλύτερο. Έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό που είναι επικεφαλής αυτής της προσπάθειας αλλά και στους δύο αρχηγούς που την στηρίζουν» είπε προσθέτοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη, για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν το θέμα, σκύβουν πάνω στα προβλήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και παλεύουν για τα δίκαια τους».

«Η χώρα διεξάγει και μετέχει σε έναν οικονομικό πόλεμο που δεν κηρύχτηκε από αυτήν. Πρέπει όρθιοι και νικητές να βγούμε από αυτόν, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι υπουργείο Ειρήνης, όχι πολέμου. Αλλά για να κατοχυρώσουμε ένα περιβάλλον μεγίστης ασφάλειας πρέπει να έχουμε ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα παρά τις περικοπές. Πρέπει εχθροί και φίλοι να αισθάνονται ότι έχουμε μεγάλη αποτρεπτική ικανότητα για να κάθονται φρόνιμα» ανέφερε.

«Σας διαβεβαιώ ότι στόχος και επιθυμία του πρωθυπουργού αλλά και των δύο άλλων αρχηγών καθώς και εμένα προσωπικά και των αρχηγών των τριών Σωμάτων Ενόπλων Δυνάμεων είναι οι περικοπές να μην προχωρήσουν άλλο. Αλλά γνωρίζουμε όμως ότι η χώρα διεξάγει έναν οικονομικό πόλεμο και το διακύβευμα είναι αν θα παραμείνουμε στην ευρωζώνη» συμπλήρωσε.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν υποστεί και λειτουργικά και σε επίπεδο εξοπλιστικών προγραμμάτων και μισθολογικά μεγάλες περικοπές. Τα πράγματα όμως δεν έχουν τελειώσει. Μόλις υπάρξουν οριστικές αποφάσεις θα ενημερώσει άμεσα και εξονυχιστικά την Επιτροπή. Περιμένω να δω και εγώ ποια θα είναι η τελική έκβαση» κατέληξε στην ομιλία του.