Συνάντηση είχαν σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, με σκοπό την ενημέρωση του τελευταίου για την κατάσταση στην εκπαίδευση. Ο κ. Αρβανιτόπουλος δεσμεύθηκε για την έγκαιρη παράδοση των βιβλίων στα σχολεία, ενώ υπογράμμισε πως η ηγεσία του υπουργείου μεριμνά για «να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα κενά στους εκπαιδευτικούς».

Εν τούτοις, από τον κ. Αρβανιτόπουλο επισημάνθηκε η πυκνή φύση του πολιτικού χρόνου η οποία επιβάλλει μέσα σε λίγο διάστημα «να διορθώσουμε παθογένειες δεκαετιών».

Ο υπουργός αναγνώρισε τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών, αφού «οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, παρά τις περικοπές, κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν για να βγούμε από αυτή την κρίση. Γιατί χωρίς την ανάκαμψη του εκπαιδευτικού συστήματος δεν πρόκειται να υπάρξει ανάκαμψη στη χώρα».

«Περιμένουμε το καλύτερο, κύριε υπουργέ. Γιατί, όπως λέτε, το κεφάλαιο Παιδεία είναι πάρα πολύ σημαντικό. Και για σήμερα, αλλά περισσότερο για το αύριο», σημείωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.