Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο εφαρμογής του μέτρου της περαίωσης ασκεί η ΝΔ. Ο εκπρόσωπος Tύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνος Παναγιωτόπουλος είπε ότι πολλά από τα σχετικά σημειώματα που φτάνουν σε πολίτες περιέχουν λανθασμένα στοιχεία προκαλώντας γενικότερη σύγχυση.

«Τα όσα συμβαίνουν έχουν ξεσηκώσει κύμα διαμαρτυρίας και είναι ενδεικτικά για το πως αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση Παπανδρέου τη σχέση της με τον πολίτη, για το πόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σέβεται τους πολίτες», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Παράλληλα είπε ότι το ΠΑΣΟΚ εξαπάτησε τον ελληνικό λαό πριν από τις περσινές εκλογές, στη συνέχεια επέβαλε στη χώρα το μνημόνιο και τώρα «ο κ. Παπανδρέου εκβιάζει με πρόωρες εκλογές και με τους εκλογικούς εκβιασμούς του προκαλεί πρόβλημα στην εικόνα της χώρας στις αγορές». Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι για αυτό το λόγο εκτινάσσονται τα σπρέντς προς τα πάνω και έρχονται νέα σκληρότερα μέτρα. «Ως ΝΔ καλούμε τους πολίτες να στείλουν μήνυμα ότι η κοινωνία μας δεν αντέχει άλλο, ότι η οικονομία μας δεν αντέχει άλλο», συνέχισε επισημαίνοντας πως το μνημόνιο μας οδηγεί σε αδιέξοδο.