Η τουριστική προβολή της Αθήνας ήταν το αντικείμενο της υνάντησης που είχαν σήμερα η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Στη συνάντηση, στην οποία μετείχαν ο γενικός γραμματέας τουριστικών υποδομών και επενδύσεων του υπουργείου Ιωάννης Πυργιώτης, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Νίκος Καραχάλιος και ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Τουριστικής Οικονομικής Ανάπτυξης Αθήνας Αλέξης Γαληνός, έγινε αναφορά στις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

Στόχος της κοινής προσπάθειας είναι διπλός: Αφενός είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων που σήμερα υφίστανται και αποτελούν αντικίνητρο για την τουριστική ανάπτυξη και αφετέρου η δημιουργία νέων υποδομών προσέλκυσης επισκεπτών, όπως για παράδειγμα ο σχεδιασμός «διαδρομών», οι οποίες θα περιέχουν μια σειρά από ενδιαφέροντα στοιχεία που προσφέρει η πόλη.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη επεσήμανε ότι «η Αθήνα μπορεί να αναδειχθεί σε πρωτεύουσα του ελληνικού τουρισμού, καθώς διαθέτει μια ανεξάντλητη ποικιλία από ενδιαφέροντα στοιχεία που εκτείνονται από τον πολιτισμό, την αρχαία Ελλάδα, και φθάνουν μέχρι τη γαστρονομία, το παραθαλάσσιο μέτωπο, τις γειτονικές εξορμήσεις».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «οφείλουμε να συνεργαστούμε στενά για να έχουμε άμεσα αποτελέσματα», κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο κ. Καμίνης. Ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι «η συνέχιση και η ενδυνάμωση των προσπαθειών που καταβάλλονται, ώστε να μετατραπεί η Αθήνα σε ξεχωριστό τουριστικό προορισμό, απαιτεί στρατηγική και στενή συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών, με συνεχείς μικρές ή μεγαλύτερες παρεμβάσεις».