Σε είδος πολυτελείας μετατρέπεται πλέον η χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) καθώς προβλέπεται νέα αύξηση στα εισιτήρια της τάξεως του 25%. προκειμένου να εξοικονομηθούν 40 εκατ. ευρώ, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πέρα από τη νέα επιβάρυνση στους ατομικούς και οικογενειακούς προϋπολογισμούς που προκαλεί η ανατίμηση των εισιτηρίων και η οποία δυσχεραίνει αφάνταστα την μετακίνηση των λαϊκών στρωμάτων με τα ΜΜΜ, η υπολογιζόμενη εξοικονόμηση τίθεται σφόδρα εν αμφιβόλω, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η αντίστοιχη αύξηση των εισιτηρίων το 2011 που έφθασε το 40%, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Για το πρώτο τετράμηνο του 2012, η επιβατική κίνηση και τα έσοδα βρίσκονται σε καθοδική πορεία.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η βασική αιτία για τη μειωμένη κίνηση και τα μειωμένα έσοδα είναι η δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει μεγάλα τμήματα της κοινωνίας και το υψηλό ποσοστό ανεργίας, που έχουν προκληθεί από τις μνημονιακές πολιτικές και οι οποίες έχουν περιορίσει υπέρμετρα τις μετακινήσεις εργαζομένων προς και από την εργασία τους.

«Τίποτα από ό,τι προέβλεψε η κυβέρνηση δεν έγινε και επιλέχθηκε πάλι η εύκολη λύση της αύξησης των εισιτηρίων για να ικανοποιηθούν οι τροϊκανές απαιτήσεις», καταλήγει.