«Η νέα υφεσιακή επιδρομή των νέων μέτρων, που η κυβέρνηση έχει ήδη εκπονήσει και θα φέρει στη Βουλή, θα είναι η ταφόπλακα για τον εμπορικό κόσμο, θα είναι η ταφόπλακα για την ελληνική οικονομία», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη. «Όχι μόνο δεν χρειάζονται νέα υφεσιακά μέτρα, αλλά τούτη την ώρα πρέπει με σχέδιο να δούμε πώς θα ξαναχτίσουμε την πραγματική οικονομία και πώς θα κρατήσουμε στα πόδια εκείνες τις επιχειρήσεις που κρατούν ζωντανή την ελληνική οικονομία και είναι στο όριο της κατάρρευσης και της χρεοκοπίας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειπε ακόμη ότι προτείνει μια νέα σεισάχθεια, «τη δυνατότητα, δηλαδή, οι υπερχρεωμένες επιχειρήσεις να μπορέσουν να απομειώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, αντιστοίχως με τη μείωση του τζίρου που είχαν από την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου έως σήμερα».

Πρότεινε ακόμη την άμεση εκταμίευση χρημάτων από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, που λιμνάζουν τούτη την ώρα στις τράπεζες, και ταυτόχρονα τη δημιουργία δημόσιας τράπεζας ειδικού σκοπού για την παροχή ρευστότητας στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.