Νέο «δρόμο» παίρνει η υπόθεση των καταγγελιών Ρουμελιώτη σχετικά με την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης απέστειλε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε τη δικογραφία της υπόθεσης που σχηματίστηκε από τις δηλώσεις του Παναγιώτη Ρουμελιώτη και όπως όλα δείχνουν η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπωνΟ κ. Ρουμελιώτης, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είχε δηλώσει στους New York Times ότι το ΔΝΤ γνώριζε εξαρχής ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν θα πετύχει. «Ξέραμε στο Ταμείο από την αρχή ότι το πρόγραμμα αυτό ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί, επειδή δεν είχαμε κανένα, μα κανένα, επιτυχημένο παράδειγμα», ήταν η δήλωση βόμβα του κ. Ρουμελιώτη που προκάλεσε την παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Μάλιστα ο τότε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ είχε υποστηρίξει ότι τον Ιούλιο του 2010, τον κάλεσε ο τότε επικεφαλής Στρος Καν στο γραφείο του και είπε ότι πρέπει «να μεταφέρεις στις αρχές σου, ανεπισήμως βεβαίως, γιατί αυτά δεν λέγονται γιατί θα μπορούσαν να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στις αγορές, ότι πρέπει να ασκηθούν πιέσεις προς τους Ευρωπαίους για να ανακινήσουν τη διαδικασία της αναδιάρθρωσης του χρέους γιατί το χρέος αυξάνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και δεν θα μπορέσουμε να το ελέγξουμε σε κάποια δεδομένη στιγμή».

Ο ίδιος είχε αποκαλύψει επίσης, ότι «το Ταμείο δέχτηκε αρχικά να μην πιέσει άλλο την Ελλάδα για να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της «ωστόσο με την επιφύλαξη ότι αυτό θα γίνει αμέσως μετά την υπογραφή του μνημονίου».

Στις αναφορές του ο κ. Ρουμελιώτης «φωτογράφιζε» τους κυρίους Γιώργο Παπανδρέου και Γιώργο Παπακωσταντίνου. Όπως είχε καταγγείλει, ο πρώην πρωθυπουργός και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, χωρίς ωστόσο να τους ονοματίσει, γνώριζαν εκ των προτέρων ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα αποτύχε. Εντούτοις το εφάρμοσαν. 

Υπενθυμίζεται ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης κάλεσαν την πρώην υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη για να καταθέσει σχετικά με το θέμα την περασμένη Δευτέρα αλλά και τον Γεράσιμο Αρσένη χτες. Αν και επρόκειτο να καταθέσει και η Βάσω Παπανδρέου τελικά η υπόθεση «έκλεισε» και διαβιβάστηκε στον κ. Τέντε.