Κοινή θέση ως προς την αναγκαιότητα πραγματοποίησης νέας σύσκεψης μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, φαίνεται πως λαμβάνουν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα με τον Αντώνη Σαμαρά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε ενημέρωση από τον Γιάννη Στουρνάρα για τη συνάντηση του τελευταίου με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών. Αργότερα, ο υπουργός Οικονομικών είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ  ενημερώνοντάς τον για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε με τον κ. Σόιμπλε.

Συν τοις άλλοις, αίτημα για σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, για να συζητηθούν όλα τα ζητήματα ενόψει της οριστικοποίησης του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ, αλλά και για να γίνει ενημέρωση σχετικά με τα όσα συζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με τον Γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε, έχει καταθέσει στο Μέγαρο Μαξίμου και η ΔΗΜΑΡ.

Πάντως, πληροφορίες θέλουν την εν λόγω σύσκεψη να πραγματοποιείται αφότου ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του πρωθυπουρφού στη ΔΕΘ, δηλαδή από την ερχόμενη εβδομάδα