Την ανάγκη για την «πάση θυσία  διατήρηση της κυβερνητικής συνοχής» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ανδρέας Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στα επικείμενα μέτρα περικοπών, αφού αναγνώρισε πως «θα είναι καταστροφή οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη». Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ο κ. Παπαδόπουλος παρατήρησε πως η ΔΗΜΑΡ προσπαθεί «να περισώσει ό,τι είναι δυνατόν, κυρίως σε χαμηλόμισθους, σε χαμηλοσυνταξιούχους, να μην περικόπτονται οι συντάξεις των 700-800 ευρώ και να δούμε κάποιες λεπτομέρειες, κυρίως σε σχέση με τα ειδικά μισθολόγια».

Συν τοις άλλοις δηλώθηκε η βεβαιότητα για το ότι «η τυπική πλειονότητα των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα της κατάστασης. Αυτή την ώρα, πρέπει πάσει θυσία να υλοποιηθούν οι αποφάσεις και η χώρα να παραμείνει στο ευρώ. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Ή μάλλον υπάρχει και είναι ο δρόμος που υποδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ ή δεν ξέρω ποιος άλλος και σχετίζεται με την χρεοκοπία και την επιστροφή της χώρας στη δραχμή. Μια τέτοια εξέλιξη, για μας, θα είναι καταστροφική».

Αν και δεν αφέθηκε καμία πιθανότητα επιβολής θέματος κομματικής πειθαρχίας, εν τούτοις το «μπαλάκι» πατάχτηκε στους βουλευτές. «Από εκεί και πέρα όμως, απομένει στον κάθε βουλευτή, στο όποιο στέλεχος το οποίο διαφωνεί, στην κρισιμότερη στιγμή της κοινοβουλευτικής πορείας της ΔΗΜΑΡ και να παραβιάσει μια συμφωνία η οποία είναι με ευρύτατη πλειοψηφία, το αν θα μπορεί να παραμείνει στο κόμμα», προσέθεσε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος.