Κάθετα αντίθετος στην αύξηση των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών εμφανίστηκε ο υπεύθυνος εισηγητής Μεταφορών και Έργων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης. «Στην περίοδο που διανύουμε, της μεγάλης οικονομικής κρίσης, η διαβίωση των πολιτών έχει γίνει πολύ δύσκολη και η πιθανολογούμενη αύξηση του κομίστρου στα ΜΜΜ θα έχει πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις για τους πολίτες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επικαλούμενος επίσημα στοιχεία, ο κ. Σηφουνάκης επισήμανε ότι τον τελευταίο χρόνο παρατηρείται μείωση της κυκλοφορίας των Ι.Χ. αυτοκινήτων και αύξηση της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς από τους πολίτες και πως «πέραν λοιπόν της επιπρόσθετης οικονομικής επιβάρυνσης των οικογενειών, το πολλαπλό όφελος για την ποιότητα ζωής στα αστικά κέντρα, για το περιβάλλον, που είχε ως ένα βαθμό ανακτηθεί, θα εξανεμισθεί».

Ο κ. Σηφουνάκης ανέφερε ότι «αν μεταξύ των αιτίων όπως λέγεται, είναι και η απώλεια εσόδων από την διαφυγή εισιτηρίων, το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης και ο εποπτευόμενος φορέας ΟΑΣΑ ας μεριμνήσουν για την αυστηρή λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών».