Μία μόλις ημέρα μετά το αίτημά του στον Αντώνη Σαμαρά για άμεση ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον υπουργό Οικονομικών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέρχεται σήμερα διερωτώμενος πως «είναι δυνατόν να μην υπάρχουν τακτικές συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση». Ο κ. Βενιζέλος με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό αφού χαρακτήρισε ως απολύτως απαραίτητο το συντονισμό τους ε όψει των συναντήσεων με την τρόικα, υποστήριξε σε έντονο ύφος:

«Δεν είναι δυνατόν να μην είμαστε συντονισμένοι ενώ έχουμε μπροστά μας δύσκολες αποφάσεις. Πώς θα συναντήσω την τρόικα όταν δεν ξέρω τι θα πει ο πρωθυπουργός. Δεν πρέπει να υπάρχει ένας συντονισμός;».

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος και στον κ. Κουβέλη, ξεκαθάρισε ότι το σενάριο των δύο αντιπροέδρων δεν υπάρχει. «Δεν αλλάζουμε γραμμή μέσα σε δύο μήνες. Δεν με ενδιαφέρει να συμμετάσχω ως αντιπρόεδρος αλλά να λειτουργεί ομαλά η κυβέρνηση και η Βουλή, η οποία επί δύο μήνες υπολειτουργεί», τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως δεν υπάρχει θέμα πρωθυπουργού.

«Ο ρόλος των δύο μικρότερων εταίρων δεν είναι να παρακολουθούν μία μονοκομματική κυβέρνηση να εφαρμόζει πολιτικές που έχουν οδηγήσει κατά το παρελθόν σε πολύ μεγάλα λάθη», συμπλήρωσε με νόημα, για να σημειώσει ότι όλοι «οφείλουν σεβασμό σε αυτό που έχουμε κάνει» με το σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας.