Τη διαβεβαίωση ότι εντός των επόμενων ημερών θα δοθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πληρωμών των φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥΥ, έδωσε και από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.
«Σήμερα πληρώθηκε στους φαρμακοποιούς ο Μάιος. Αύριο - μεθαύριο, θα δώσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πληρωμών, ώστε να ξέρουν οι φαρμακοποιοί τι θα πάρουν από τον ΕΟΠΥΥ μέχρι τις 31/12. Είναι μια ειλικρινής και έντιμη στάση, στις συνθήκες που υπάρχουν στη χώρα», ανέφερε ο κ. Σαλμάς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη, για τη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Ο κ. Σαλμάς επανήλθε και σε παλαιότερη δέσμευσή του για έκδοση εντός των προσεχών δέκα ημερών, δελτίου τιμών φαρμάκων, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει «θετική λίστα» που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Από πλευράς του, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων πρότεινε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας «να χτυπήσει τις πολυεθνικές, με κλιμάκωση του rebate, διαφορετικού για τα εισαγόμενα φάρμακα και διαφορετικού για τα παραγόμενα στην Ελλάδα» και «εξίσωση της νοσοκομειακής τιμής των φαρμάκων με την ασφαλιστική τιμή στα ταμεία».
Απαντώντας, ο κ. Σαλμάς διευκρίνισε πως η φορολόγηση των φαρμακευτικών εταιρειών, αποτελεί ευθύνη του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγή: naftemporiki.gr
TAGS